top of page

Gene van Dijk

Geschiedenis Onder-voorzitter

Gene Philip van Dijk is samen met zijn jongere broer opgebracht door zijn alleenstaande moeder en zijn grootmoeder. Hij bezocht de St. Aloysiusschool aan de Henk Arronstraat van 1998 tot 2004. Na de basisschool bezocht hij de mulo, waarbij hij in het derde leerjaar met succes het toelatingsexamen voor het V.W.O. haalde. Gene had al vanaf de mulo, interesse voor politiek, en begon dus vanaf die periode te doen aan zelfontwikkeling op het gebied van politiek-economisch bestuurlijke systemen.  In 2007 begon hij zijn middelbare studie op de Algemene Middelbare School, waarbij hij in zijn vrije tijd nog steeds deed aan zelfontwikkeling op het gebied van politiek-economische bestuurlijke systemen. Na het V.W.O. met succes te hebben afgerond in 2010, heeft hij de bewuste beslissing genomen om bouwkunde te gaan studeren aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname. In 2014 begon Gene zijn carrière bij een architectenbureau te Paramaribo. Na twee maanden daar werkzaam te zijn geweest als technisch tekenaar, besloot hij de overstap te maken naar een ander bureau waar hij tot nu toe werkzaam is als junior architect. In 2017 behaalde Gene de graad van BSc. in de infrastructuur met als oriëntatie bouwkunde. Hij werd in dit jaar ook ondernemer door het opzetten van zijn eerste bedrijf die grafisch werk doet voor architecten en projectontwikkelaars in het buitenland.

 

Door zijn jarenlange bestudering en het verwerken van verschillende anaylse modellen op het gebied van economie en politiek, leerde hij al gauw dat de gang van zaken op politiek en economisch gebied in Suriname op een alternatieve wijze veel beter zou kunnen. Dit, in combinatie met de sociale bewogenheid van Gene waarbij hij mensen in zijn naaste omgeving bijstond, kwam hij tot de conclusie dat hij zijn bijdrage op grotere schaal zou kunnen leveren.

 

De keuze om zich niet aan te sluiten bij een bestaande partij komt vanwege de mening die Gene is toegedaan dat alle partijen die Suriname gekend heeft nagenoeg dezelfde ideologie en ontwikkelingsplan hebben, waardoor Suriname heden ten dage nog steeds gerekend wordt tot een ontwikkelingsland. Gene is sterk overtuigd van de vrije markt en het principe dat elk mens vrij dient te zijn op economisch en cultureel gebied, zolang de rechten van andere individuen worden gerespecteerd.  Door het vergaren en kritisch bestuderen van veel informatie, kwam hij tot de conclusie dat de Partij voor Vrijheid en Transformatie het best aansloot op zijn principes van vrijheid, gelijkheid en respect voor elkaar.

DSC_0454.jpg
bottom of page